בישול קטניות בכלי פסח בשביעי של פסח שחל בערב שבת

הרב גיורא ברנר שליט"א

    שאלה: האם ניתן השנה בשביעי של פסח לבשל קטניות בכלי פסח לצורך השבת שחלה למחרת (היות ואתה אשכנזי ואסור לך לאכול קטניות בפסח).

     

    תשובה: מי שמנהגו כהאוסרים אכילת קטניות בפסח, ורוצה לאכול קטניות באיסרו חג שחל בשבת, הרי שאם עשה ערוב תבשילין בערב שביעי של פסח, הרשות בידו לבשל את הקטניות בשביעי של פסח (אפילו שאסור לו לאוכלם), אך יקפיד לעשות זאת בכלים המיוחדים לכך (ולא בכלי פסח), או בכלים חד פעמים או שישאל כלים משכן ספרדי שאינו נוהג איסור בקטניות וכד'.

    ויש להקפיד לברור היטב את הקטניות מכל חשש תערובת דגן וחמץ (ולכתחילה נכון שיברור אותם לפני שביעי של פסח).

    כמו"כ יכולים לקנות בפסח מיני קטניות כסלט חומוס וטחינה וכד' (שיש עליהם השגחה מכל חשש חמץ) ויאכלו אותם בשבת איסרו חג, ואין בזה כל חשש.

     

    הנלענ"ד כתבתי והי"ת יצילנו משגיאות ויורנו בדרך אמת. ויה"ר שיקויימו באנו במהרה דברי הנביא "כִּימֵי צֵאתְךָ מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם אַרְאֶנּוּ נִפְלָאֽוֹת".

    גיורא ברנר

    הערה- הדברים הנ"ל הם המסקנה מתוך דיון ארוך בדברי הפוסקים.

    לעיון בתשובה המלאה, הורד את הקובץ המצורף.



תגיות: קטניות, שביעי של פסח, בישול קטניות בכלי פסח, הרב גיורא ברנר, בית מדרש הלכתא, ,